Błonnik w proszku
WisentLab to producent suplementów diety o naturalnym składzie, zapewniający różnorodne produkty o skutecznym działaniu. Aby skorzystać z oferty, wystarczy złożyć zamówienie na stronie internetowej firmy. Możemy to zrobić bez wychodzenia z domu, uzyskując wygodę i oszczędności. Popularnością wśród klientów cieszy się błonnik w proszku, stworzony na bazie wyselekcjonowanych i dobranych błonników, wspierających odpowiednie funkcjonowanie układu pokarmowego. Efekty można zauważyć już po dziesięciu dniach stosowania preparatu. W składzie znajdziemy między innymi frakcję błonnika z otrębów pszennych, mielone siemię lniane i mielone łupiny nasion babki płesznik. Jest to przełomowe rozwiązanie w żywności funkcjonalnej, które pozwoliło stworzyć rewolucyjny błonnik wspierający zdrowie jelit. W produkcie nie znajdziemy nietrawionej skrobi opornej i nadmiaru składników antyodżywczych typu fityniany lub szczawiany.
Jak działa błonnik w proszku od WisentLab? Możemy liczyć przede wszystkim na:
- Wspomaganie odpowiedniego funkcjonowania okrężnicy, jelit i ich perystaltyki
- Wspomaganie regularności wypróżnień
- Zdrowie układu trawiennego
- Kontrolowanie poziomu cukru we krwi
- Zwiększenie masy kału
- Przyspieszenie pasażu jelitowego
- Zachowanie uczucia sytości na dłużej, co jest ważne przy utrzymywaniu masy ciała lub odchudzaniu
Błonnik rozpuszczalny wykazuje sprawne, skuteczne i bezpieczne działanie dla naszego organizmu.
Warzywa bogate w błonnik pokarmowy
Jakie warzywa bogate w błonnik pokarmowy warto wdrożyć do codziennej diety? Mamy wiele opcji do wyboru, dlatego każdy może znaleźć to, co najbardziej mu odpowiada. Na uznanie zasługują brokuły, czyli warzywa pełne witamin, błonnika i minerałów. Stanowią one świetny dodatek do zup, dań głównych i sałatek. Poza tym w codziennej diecie nie powinno zabraknąć karczochów, dodawanych do sałatek lub spożywanych jako osobny posiłek (gotowane na parze, duszone). Na surowo spożywać można marchewkę lub w formie gotowanej i pieczonej. Posiada ona także beta-karoten, stanowiący prekursor witaminy A. Kolejnym warzywem o wszechstronnym zastosowaniu jest kalafior - idealny do puree, zupy lub dania głównego. Liściastym warzywem bogatym w błonnik jest też szpinak, który jedne osoby uwielbiają, a inne niekoniecznie.
Pamiętajmy o tym, że błonnik pokarmowy odgrywa istotną rolę w zachowaniu dobrego samopoczucia i zdrowia układu pokarmowego. To pewien rodzaj węglowodanu, którego nie trawi organizm, jednak przechodzi on przez przewód pokarmowy i wspiera trawienie. Doskonałym źródłem błonnika są oczywiście warzywa, które powinny stanowić podstawę w codziennym jadłospisie. Jeśli chcemy cieszyć się zdrowiem jelit przez długi czas, błonnik pokarmowy staje się nieodłącznym elementem diety. Możemy także postawić na błonnik rozpuszczalny w proszku, dostępny w ofercie WisentLab.
Jelita i układ pokarmowy mają ogromny wpływ na zdrowie całego organizmu. Aby o nie zadbać, należy stawiać na codzienną zdrową dietę i dawkę aktywności fizycznej. Nie zapominajmy o warzywach bogatych w błonnik, które wspierają trawienie.